Harta nagyközség címere

Harta nagyközség címere zöld színű pajzsban helyezkedik el, a pajzsot középen kereszt irányban hullámvonalban ezüstszínű csík szeli át. A pajzs jobb felső sarkában helyezkedik el aranyszínben 24 sugárral a nap, bal szélén aranyszínben egy búzakalász (5-5 búzaszem és 5 kalász), középen pedig szintén aranyszínben egy horgony.

Harta nagyközség
Kép: Dr. Kiss AttilaPanoramio

A címerpajzs zöld színű alapterülete községünk mezőgazdasági jellegét szimbolizálja. Az aranyszínű búzakalász mezőgazdaságunk fő jellegzetességét, a kalászosok termesztését jelképezi. A címert hullámvonalban átszelő ezüstszínű csík a Dunát jelképezi azzal, hogy a község a Duna-partján fekszik. Az aranyszínű horgony jelképezi, hogy az I. világháború előtti időkben a Duna hartai szakaszán sok vízimalom települt, majd a későbbi időkben a község lakosságának jelentős jövedelemforrása a hajózás volt. Jelenti továbbá a hartai hajósok tekintélyét, megbecsülését az egész Duna vonalán.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei