Hásságy község címere

Hásságy község címere álló, kerek talpú, kissé túldíszített reneszánsz (tárcsa) pajzs. A pajzsmező közepén álló, szembenéző, ezüstszínű, köpönyeges emberi alak, Szent Antal alakja - a falu védőszentje - látható. Jobb kezében három liliomot tart, baljában Jézus látható a karján. Ez a két ábra is ezüstszínű. A liliomoktól jobbra le három aranyszínű búzaszál, a kis Jézustól balra le pedig egy aranyszínű szőlőtő található öt fürt szőlővel.

A címerpajzs felett arany, kék és vörös színű sisaktakaró. A címerpajzson középen vörös-kék színű pántos sisak, mely kissé balra néz. A sisakon díszkorona, alapszíne arany, díszítése kék és vörös. A címer alatt lebegő, konkáv ívű, ezüstszínű szalagon álló, talpas, kék színű (régies hatású) betűkkel a község neve: HÁSSÁGY.

Hásságy község
Kép: Balázs NagyPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei