Héhalom község címere

Héhalom község címere álló, három vízszintes vonallal egyenlő részre vágott, ékkövekkel díszített háromosztatú heraldkiai aranykoronával ékesített, alul lekerekített doborpajzs. A háromszor vágott pajzs felső, ún. pajzsfőjének kék mezejében a falura oly jellemző, 1833-ban klasszicista stílusban épült háromosztatú, ezüstszínű kőhíd.

A pajzs vörös színű középső részében (a pajzsderékban) a zöld színű hármas halom felett – a heraldikai jobb oldalon – aranyszínű csillag, a heraldikai bal felső sarokban ugyancsak aranyszínű dagadó hold (holdsarló), míg a pajzs kék színű alsó egyharmadában, az ún. pajzstalpban egy ezüstszínű Y alakú pólya látható, amely a falu határában összefolyó Bér- és Buják-patakokat jelképezi. A címerpajzs alatt, a pajzs ívét követő aranyszalag található, amelyben fekete nagybetűkkel a község neve – HÉHALOM – olvasható.

Héhalom község
Kép: poltibiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei