Hejőpapi község címere

Hejőpapi címere álló, csöcskös talpú, két oldalt homorúan ívelt négyelt osztású. Az osztás vonala aranyszínű, az osztott mezők zöld - vörös színűek, mezejében bal oldalról benyúló, páncélruhás, kézben kardot tartó kéz. A kard jobbról bal felé átlósan hajlik, színe ezüst. A pajzscsücsök aranymezőjében ezüst és kék párhuzamos csík húzódik, a függőleges le-fel csúsztatással. Sisak: Ezüstszínű, középre fordul, csőrös sisakkoronával.

Hejőpapi község

A négyes osztás színei zöld- vörös, a vörös az itt zajlott egykori csatákra, a véráldozatokra, míg a zöld az alföldre, mezőgazdálkodásra, a természetre utalnak. Az aranyszínű osztósáv kereszt formája az itt élő emberek keresztény hitét jelképezi. A kardot tartó páncélruhás kéz a községet ért egykori megpróbáltatásokat, a történelmi környezetet szimbolizálják. A pajzscsücsök aranymezeje a bő termést, a benne húzódó kék-ezüst csík a Hejő-patakot, annak gazdasági hasznát jelenti.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei