Hencida község címere

Hencida címere kék színű, alsó felében víz látható, két, heraldikailag jobbra úszó hallal, melyek ezüstszínűek. A címer jobb oldalán földből kinövő búzakalászok vannak, míg a bal oldalán hegyével befelé forduló, az eke mögött felállított kasza található. A víz fölött zöld csík, szántóföld látható, amelyen jobbra fordított talyigás eke áll. Az ekevas és a csoroszlya ezüstszínű, az eketalyiga okkersárga. Az eketalyiga kereke felett a címer jobb oldalán búzakalászok vannak kévében, a kéve kettős átkötéssel aranyszínben. A kéve mellett a címer bal oldalán hegyével jobbra forduló kasza található, a kasza pengéje ezüst, nyele okkersárga.

Hencida község
Kép: Tokai JanosPanoramio

A címer alsó fele a halakkal nyilvánvalóan utalás a halban bővelkedő Berettyóra. A földművelésre utaló jelképek a község mezőgazdasági jellegét kívánták hangsúlyozni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei