Hencse község címere

Hencse címere álló kerek talpú pajzs. Kék mezejében balról ezüst újholdtól kísért, zöld pajzstalpon álló aranyzsinórzatú, vörös ruhás, fehér tollas, vörös bélésű, fekete süveget és fekete csizmát viselő férfi áll, aki jobbjában három arany búzakalászt tart, baljában három levéllel ellátott arany szőlőfürtöt lógat. A zöld pajzstalpban bal haránt elhelyezett liliomos arany királyi jogar fölött és alatt két-két ezüst kör (vámpénz) látható.

Hencse község
Kép: temesi.laPanoramio

Hencse községre vonatkozóan a XV. századtól vannak okleveles adatok. Ekkor a szomszédos Hedrehely mezővároshoz tartozott, itt volt a mezőváros vámhelye. Ezt kívánja jelképezni a két-két ezüst kör (vámpénz) és a jogar. Az ezüst félhold a török időkre, míg a szőlőt és búzát tartó férfi a lakosság mezőgazdasággal való foglalkozására utal, miután a növénytermelés, az állattartás és az erdőművelés a meghatározó tevékenység.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei