Heréd község címere

Heréd község címere egy zöld színű, háromszög pajzs. Alsó részét két ezüstös hullámpólya szeli át. A pólyán áll egy balra forduló, de jobbra tekintő aranysas, csőrében egy ezüst ekevasat tart.

Heréd község
Kép: Attila KissPanoramio

Heréd címerének fő alakja egy aranyszínű sas, mely a honfoglaló magyarságnak is kedvelt jelképe, a szárnyaló szabadság, a többre, az igaz értékekre törekvés szimbóluma. "Aquila non captat muscas", sas nem kapkod a legyek után - tartja a latin közmondás. Viszont amit megragad, azt megtartja, nem engedi el. A ragaszkodást, a kötődést és a munkában való kitartást is kifejezi a jelkép.

A címertan hagyományokra épülő szabályait betartva a település földrajzi fekvését, a két patakot jelképezi a pajzs alján futó két hullámos vonal, szaknyelven "pólya", valamint a zöld alapszín. Önmagában az eke sok földműveléssel foglalkozó község címerében megtalálható. Heréd község régi pecsétjének egyedi értéke, mely a címeren is látható a csigavonalból induló, növényi inda alakú díszítés, mely sajátosan fejlődést és optimizmust jelképez.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei