Herend város címere

Herend címere fekete és arany keskeny szélű címerpajzson négyfelé osztott mező.

  • Az elsőben kék alapon fehér serleg utal a porcelángyártásra.
  • A másodikban piros alapon zöld kettős tölgylevél fehér aganccsal a bakonyi tájegységnek és Herend védőszentjének, Szent Eustachnak a jelképe.
  • A harmadik mezőben piros alapon széles ezüstös-kék csík jelzi a településen átfolyó Séd-patakot.
  • A negyedik kék mezőben elhelyezett kaptár és hat méhecske Herend népének szorgos életét és földhöz kötődését szimbolizálja.
Herend város
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A kecses, fehér porcelánserleg a porcelángyártás, a gazdasági fejlődés szimbóluma. Mintegy 150 éve, hogy Herend neve fogalommá vált, és ismerősen cseng világszerte. Ezt az 1826-ban alapított porcelángyárának köszönheti, melynek termékei, a finom dísztárgyak és étkészletek 1851 óta különböző elismerésekben, díjakban részesültek és részesülnek napjainkban is. Ehhez a jelképhez szorosan kötődik a bal alsó mező szimbóluma: a kaptár a méhekkel, amely az itt élők szorgalmát, ügyességét, kitartását jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei