Heresznye község címere

Heresznye címere vágással két mezőre osztott a háromszögpajzs. Felső vörös mezejében jobbról két aranymakkal megrakott háromlevelű arany tölgyfaágtól, balról két levél között függő arany szőlőfürttől kísért Szent István király koronás mellképe látható. Az alsó mező arannyal és zölddel rutázott.

Heresznye község
Kép: Gábor CsécsPanoramio

Szent István király alakja Heresznye község templomának védőszentjét jeleníti meg a címerben. A falu katolikus temploma 1935-ben épült, búcsúnapját Szent István ünnepén, augusztus 20-án tartja. A kísérő tölgyfaág és szőlőfürt a település természeti környezetét, erdeit és egykor nagykiterjedésű szőlőtermő területeit jelzi. Az arannyal és zölddel rutázott mező a Drávamente természeti kincseit, magát a folyót és a halászhálót szimbolizálja, mely utóbbi a község XVIII. századi pecsétjén is szerepel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei