Hetyefő község címere

Hetyefő község címere álló, háromszögű, vízszintes ezüst hullámpólyával vágott pajzs.

  • A felső, vörös mezőben lebegő helyzetű arany apostoli kettős kereszt.
  • Az alsó, zöld mezőben lebegő helyzetű, egy tőből két oldalra és lefelé ágazó három arany tölgyfalevél, köztük egy-egy makkterméssel.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárán alul keresztbe tett és hat-hat kalászból álló búzakoszorú övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású, íves aranyszalagon feketével a nagybetűs felirat: HETYEFŐ. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Hetyefő község

A természeti adottságokat idéz a Vörös-vizet szimbolizáló hullámpólya a hozzá, illetve mellérendelt vörös színnel. Helyet kapott az itt őshonos tölgy, amely az erdészeti tevékenységet is jelzi. A tölgy a legrangosabb címernövény, már az ókorban is szent faként tisztelték, a római győzelmi koszorút is a tölgylevelek adták. Romolhatatlannak vélt kemény fája lévén lett az erő, a kitartás, a győzelem, a rendíthetetlen jellem jelképévé. A mezőgazdasági tevékenységet a búzakalász jelzi.

A lakosság katolikus vallására, valamint az egykori egyházi birtokviszonyokra utal az apostoli kettős kereszt. Megjelenítése azért fontos, mert a vallásos hit erős közösségteremtő és megtartó erő, szerepe jelentős a lakosság, a község életében. A címertervek a vörös, ezüst és zöld színek egymáshoz rendelésével egyúttal nemzeti színeinket is idézik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei