Hevesaranyos község címere

Hevesaranyos címerének egy régi, 1782-ben készült pecsétábrázolás adott támpontot. A címer csücskös pajzs arannyal szegélyezve. A pajzs tetejét a községre jellemző fafajta, a tölgy levelei díszítik. A pajzs alján zöld színű dombok láthatók, melyek utalnak a felszíni formákra, illetve a település Mátra- és Bükk-hegységek közötti elhelyezkedésére.

A dombok fölött álló ekevas a község régi viaszpecsétjére utal, jobb oldalt aranyszínű búzakalász, melyek a mezőgazdaságot jelképezik. Középen szarvastrófea, a települést körülölelő dombság nagyvadas jellegét, a jellemző őshonos vadfajt ábrázolja. A címer felső részében lévő alma a község fő termesztett gyümölcsfajtája. A színek jelentése: kék: egészség, tiszta víz, tiszta levegő; zöld: természet szépsége, vadászat, mezőgazdaság, erdészet.

Hevesaranyos község

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei