Attala község címere

Attala címere álló, csücskös talpú pajzs, mely kék színű hullámos pólya által van kettévágva (ez a Kapos-folyót jelképezi).

  • Felső, vörös mezejében kereszt alakban elhelyezett hét darab aranyszínű búzakalász szerepel (a szimbólum a helység tradicionálisan jelentős mezőgazdaságát jelképezi).
  • Alsó, zöld mezejében lebegő, aranyszínű, kéttornyú vár egy darab fekete keresztablakkal és egy darab kapuval. A két torony felett egy-egy aranyszínű csillag található, közöttük pedig egy darab ezüstszínű liliom.
Attala község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A népmonda szerint itt egy vár létezett - emiatt választották a római korra jellemző erődszerű várat -, tulajdonosa egy Atala nevű igen szép nő volt, aki berakatta az ablakait, csupán egyen át engedte a világosságot beáramlani, majd azt mondta alattvalóinak: "Ha ezen ablakot is befalaztatom, akkor az Isten sem lát engemet", mely dacos gúnyolódásáért az Isten azonnal a vár elsüllyesztésével büntette. Emiatt található egy ablak a címerben szereplő váron is. A liliom a település vallásosságát jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei