Hidvégardó község címere

Hidvégardó címere álló, csücskös talpú, ívelt oldalú és tetejű, kék színű katonai pajzs, alul ezüsthíddal. A híd fölött aranyfa lebeg, a híd alatt pedig hegyével lefelé, élével kifelé fordított aranycsoroszlya és -ekevas. A pajzson háromlombú, ékkövekkel díszített aranykorona helyezkedik el. A pajzstartó két zöld cserfaág. A pajzs alatt egy szalag lebeg felirattal: HIDVÉGARDÓ.

Hidvégardó község
Kép: forislajosPanoramio

Hidvégardó község címere „Beszédes” címernek is mondható, hiszen a település neve jelképes formájában a címerben felismerhető. A Hidvég szó előtagként arra utal, hogy a települést a Bódva-folyó hídján lehet megközelíteni, és a Sas-patak hídján lehet elhagyni, ezért került be a címerbe a híd jelképe, az -ardó utótag magyarul erdőóvót jelent, mely utal arra, hogy elődeink ősidők óta foglalkoztak erdőgazdálkodással, melynek jelképe a fa is megtalálható a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei