Himesháza község címere

Himesháza címere egy kissé lekerekített oldalú háromszögű pajzsot ábrázol, benne kék alapon haránt osztottan a jobb felső saroktól a bal alsó rész kétharmadáig húzódó fehér színű osztás látható, felfelé mutató vörös nyílvesszővel. Az előkelőbb jobb oldali kék mező alsó harmadában aranyszínű osztás, vágás, a pajzs felett aranyszínű sisakon aranyszínű korona és két kék színű kiterjesztett szárny található.

Himesháza község
Kép: gerokkPanoramio
  • A címer kék alapszíne a végtelenség útját, a nyugalmat és a bölcsességet jelképezi.
  • A benne lévő fehér haránt osztás színe a halál és újjászületés, a lelki nyugalom, a lelki energia forrásának a jelképe.
  • A nyíl vörös színe az életet, a halhatatlanságot jelzi. Formája az ég és föld közötti különbséget szimbolizálja, isteni erő jelképe, mely mutatja az utat, hol kell keresni a boldogulást.
  • A jobb oldali kék mezőben az aranyszín is ezt erősíti meg az isteni hatalom, a halhatatlanság jeleként. A forma, melyet egyfajta híd jelképeként értelmezünk, jelenti a föld és a mennyország közti utat, az átkelést a földről a mennybe, a földi életből a halhatatlanságba.
  • A címer felett lévő aranyszínű sisak a hagyományos címerábrázoláson túl utal XVIII – XIX. századi Himesházára, mint katonai körzeti központ. A környező falvak kötelesek, voltak katonai porciókat adni: széna, zab, pénz stb. formájában a beszállásolt katonák eltartására.
  • A sisakrostélyban lévő piros szín a vér, a háború, a földi hatalom jelképe.
  • Az aranyszínű korona, mely az eddigiek fölé emelkedik, színével, formájával, helyével is jelképez: külső-belső erőt, az egyházi áldást, isteni ajándékot, az égi hatalom kiteljesülését.
  • A korona mögött kiemelkedő kék színű kiterjesztett szárnyak az állandó mozgás, a győzelem, a szabadság szimbolizálása mellett jelképezi a lélek könnyűségét és mennybemenetelét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei