Himod község címere

Himod címere egyenes oldalú, ívelt talpú, csücskös tetejű pajzs, hullámos ezüstpólya vágja ketté. A felső, aranymezőben piros szívből kinövő három szál piros rózsa látható, zöld levelekkel. Az alsó, kék mezőben lebegő ezüsthal. A címer felett aranyszalagon felirat: HIMOD.

Himod község
Kép: János Horváth (renault25)Panoramio

A címerpajzs felső mezejében látható piros szívből kinövő piros rózsák a himodiak példaértékű összetartó erejét, heroikus küzdelmét jelképezi, amire a kedvezőtlen talajviszonyok miatt nélkülözhetetlenül szükségük volt, hogy talpon tudjanak maradni. A szívből kinövő virág az életfa egyik megnyilvánulási formája, az életfa az élet folytonosságának jelképe, amely a település életképességét szimbolizálja.

A címerpajzsot vágó hullámos ezüstpólya a víz nélkülözhetetlen fontosságát jelöli, míg a kék mezőben látható hal a település hajdani fő gazdálkodási ágára, a halászatra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei