Hodász nagyközség címere

Hodász község címere hegyes talpú, háromszögű, szimmetrikus, egyenesen álló pajzs. Színe kék, alsó része vízszintesen, zölddel vágott. A címer közepén élével balra néző, ezüstszínű ekevas, melyet két oldalt egy-egy aranyszínű búzakalász fog közre. Az ekevas felett három hatágú és egy nyolcágú csillag lebeg.

A címer díszesebb megjelenésekor a pajzs tetején szembe néző aranyrostélyos, ezüstsisak, rajta aranykorona, vörös ékkővel díszítve, nyakában szintén aranyszínű lánc, vörös ékkővel. A foszlányok jobb oldalt arany-kék, bal oldalt ezüst-vörös színűek. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású aranyszalagon HODÁSZ felirat, a településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Hodász nagyközség
Kép: csiszerdPanoramio

Hodász község pecsétje 1854-ből maradt ránk, amely alapjául szolgál a község mai címerének. A korabeli pecséten, a köriratban két hatágú csillag és babérleveles díszítés volt látható. A zárt pecsétmezőben keresztben szántott föld, fölötte két búzaszál koszorút alkotott, mely egy rovátkázott ekevasat övezett. Az ekevas fölött három hat- és egy nyolcágú csillag lebegett.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei