Hollád község címere

Hollád címere szarufával kettéosztott csücskös talpú pajzs, melynek felső vörös mezejében arany szarvasagancs, melyet jobbról egy levéllel megrakott arany szőlőfürt, balról függőleges helyzetű arany búzakalász kísér. Az alsó kék mezőben zöld hármas halom középsőjén fekete ablakú és ajtajú ezüst harangtorony áll.

Hollád község
Kép: Ágnes MartonPanoramio

A címer egyszerre jeleníti meg Hollád település történeti múltját, hagyományait, a lakosság vallásosságát, megélhetési formáit, valamint a természetes környezetet. A XVIII. század közepén épült a barokk stílusú Szent Donát kápolna, mellette a XIX. század végén épített harangtorony, amelynek rajza a címer alsó mezejében látható. A falutól nyugatra fekvő nagy kiterjedésű erdőknek gazdag az állatvilága is, ezt igyekszik szimbolizálni a szarvasagancs. A szőlőfürt az évszázadok óta folytatott szőlőtermesztést, a búzakalász pedig a hagyományos búzatermesztést jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei