Homokszentgyörgy község címere

Homokszentgyörgy község címere zölddel és aranydamaszkozással vágott, hegyben végződő címerpajzs. A ketté osztott zöld pajzsfőben bal oldalon vízszintesen lebegő, szimmetrikus arany tölgyfalevél látható, jobb oldalon pedig vízszintesen lebegő arany búzakalász. Mind a tölgyfalevél, mind a búzakalász szára a pajzsfő közepe felé mutat.

A tölgyfalevél, a búzakalász az erdőgazdaságot, a mezőgazdaságot jelképezi. Az aranydamaszkozású mezőben, amely a homokos talajt szimbolizálja, balra haladó, ágaskodó lovon ülő, jobb kezében lándzsát tartó páncélos alak ül, lándzsájával a pajzstalpban lebegő sárkányt ledöfve. Sárkányölő Szent György alakja a község nevének szimbóluma, a ló és a sárkány színe fekete. A lovas kezében látható lándzsa hasításszerűen osztja a pajzsfőt.

Homokszentgyörgy község
Kép: Kállai AlexandraPanoramio

A címerkép Kolozsvári Márton és György 1380 körül öntött, Prágában található Szt. György-szobrának némileg újra formázott grafikai reprodukciója.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei