Babarcszőlős község címere

Babarcszőlős község címere a tárcsapajzs modernizált változata. A címerszalag jobb oldalán 13, bal oldalán a 32 vagyis 1332 felirat látható. Ekkor említették először az írott források a település nevét.

  • A pajzs körül felül és oldalt arany és kék színű barokkos címertakaró.
  • Pajzs tetején korona, mely szimbolizálja, hogy Babarcszőlős királyi falu. A pajzsban ezüstszínű kard, az ott élők vitézségét szimbolizálja.
  • Pajzs alsó része hullámzó vonallal vágott, mely zöld színű. A zöld szín és az átlós vonalak a földet jelentik. A kék hullámzó patak jelzi, hogy a település környezetében több vízfolyás van.
  • A pajzs közepe piros színű, benne jobb oldalt hordó, bal oldalt szőlő inda, jelképezve a helyi bortermelést és borkészítést. Középen sárga színű búzacsokor, felette bal oldalt ezüstszínű élével felfelé álló csoroszlya, jobb oldalt élével felfelé álló ezüstszínű eke szimbolizálja a földművelés fontosságát.
  • Pajzs alatt fekete szélekkel kiemelt hullámzó címerszalag, benne a szöveg BABARCSZŐLŐS.
Babarcszőlős község
Kép: Gábor SalamonPanoramio

Babarcszőlős község címere 2004-ben készült. Készítette dr. Erdődy Gyula történész.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei