Hosszúvíz község címere

Hosszúvíz címere álló, csücskös talpú aranypajzs hullámvonallal vágott kék pajzstalppal. A hullámvonalból zöld halom emelkedik ki, melyen természetes barna törzsű és gyökerű zöld lombú fa áll, melyet mindkét oldalról egy-egy zöld szárú és levelű, barna bugájú nádszál kísér.

Hosszúvíz község
Kép: Peter L. SchwartzPanoramio

A címer elsősorban a község természeti viszonyait jelképezi, a kiterjedt vízfelületet nádasokkal és nagy erdőkkel. Hosszúvíz a Belső-Somogy középtáján, a Marcali-háttól keletre, a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben található. A falu keleti oldalán folyik a Boronka- patak. A faluból földúton megközelíthető, több mint háromhektáros erdőmaradványban 170 éves tölgy és 80 év fölötti kőris is akad, ezt jelzi a címerben látható fa. Az arany pajzsmező az uralkodó homoktalajt szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei