Hosztót község címere

Hosztót címere zölddel borított háromszögű pajzs, benne a felső szárat érintő ezüst szarufa helyezkedik el. Az első mezőben vastagított talpas, arany "H" betű, a második mezőben aranyliliom, alul arany, hegyével felfelé álló, élével balra néző ekevas.

Hosztót község

A község régi nevének, Hosszútótnak és a mai nevének, Hosztótnak a kezdőbetűje a nagy "H" betű. A liliom Szűz Mária szimbólum. A település műemlék templomát Szűz Mária mennybevételének tiszteletére szentelték fel.

  • Az ekevas a község régi hagyományos pecsétben megőrzött címeréből származik, a földművelő életmód és a férfierő jelképe.
  • A pajzs zöld színe a természet évenkénti megújulásának és a növényi élet újjászületésének szimbóluma. A zöld a reménységnek is a színe, jelen esetben annak a reménynek, amellyel minden földműves ember tavasszal újra és újra elkezdi munkáját.
  • Az arany az éltető nap és az örökkévalóság színe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei