Hottó község címere

Hottó község címere csücskös talpú, koronás négyelt pajzs. A pajzs első és negyedik udvarában arany és kék ferde sávozás váltakozik, a második és harmadik udvarában két zöld makk található ezüstmázban. A pajzson gyöngyökkel, vörös és kék ékkövekkel díszített, aranykorona van.

Hottó község
Kép: p.zsoltiPanoramio

1496-1499 között Ellerbach János volt a község birtokosa. Ellenbach János címere egymással ellenkezően színezett udvarú pajzs, melynek első és negyedi udvarában két zöld makk látható, a pajzs tetején a sisak koronájából két elefánt ormány nyúlik fel. Ez a nemesi címer szolgált alapjául a mai település címernek. A falu neve feltételezhetően a Holt-tó, Felsőholttó alakból alakult ki, melyeket Kétholtónak is neveztek, erre utal a címer első és utolsó mezeje. Az aranykorona jelképezi, hogy a település a XIV. században királyi birtok volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei