Hunya község címere

Hunya címerének külső és belső formája hagyományőrző módon az alapító Harruckern bárói család ősi címeréből lett átmentve. Az alapító (Harruckern bárói család) ősi címeréből átmentett címer formai jegyei: kerek talpú, négyelt (dobor) pajzs.

  • A jobb felső kék mezőben egy arany búzakéve szimbolizálja a település mezőgazdasági jelenét és múltját, egyben az összetartozást is érzékeltetve.
  • A bal oldali alsó kék mezőben Szent Lászlónak, a település védőszentjének és első névadójának (Endrődszentlászló) jelképei kaptak helyet: a háromlevelű, ezüstsisakú aranykorona, mögötte pedig keresztben Szent László ezüst csatabárdja és egy ezüst kettős kereszt.
  • A bal felső és a jobb alsó mezők vörös-arany színűek, hosszában rutázva.

A címerfőn egy ötgyöngyös bárói korona áll. Az ebből kiemelkedő templom az építtető és későbbi névadó Hunya családnak állít emléket, valamint a település vallási hovatartozását is kifejezésre juttatja. A címertakaró színei megegyeznek a család címerének színeivel. Jobbról kék-arany, balról vörös-ezüst. A címert legalul a település nevét magába foglaló aranyszalag zárja.

Hunya község
Kép: baloghiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei