Hunyadfalva község címere

Hunyadfalva község címere felül íves, kerek talpú, vágott tárcsapajzs. A pajzsfő ezüst, míg a pajzs dereka és a pajzs talpa zöld. A pajzsot kettős fekete kontúrú aranykeret veszi körbe. A pajzs magasság és szélesség aránya 7:9,5.

  • A pajzsfő ezüstjében három zöld levelű aranyágon, fejét visszafordító, fekete holló látható, csőrében piros köves aranygyűrűvel.
  • A pajzsderék és pajzstalp zöld mezejében a pajzs függőleges szimmetria tengelyén aranyszínű imaház van, tetején arany latin kereszttel. Az imaház alatt ötszirmú, piros közepű, ezüstrózsa. Az imaházat és a rózsát jobb és bal oldalon ezüst ekevasak ölelik.

A kerek talpú tárcsapajzs alatt mindkét végén fodrozódó, ívesen lobogó, szimmetrikus fecskefarok-végződésű, zöld és aranybevonatú, feketével szegélyezett szalag található. A szalag külső, zöld borításán fekete kontúrú, aranybetűkkel Hunyadfalva felirat olvasható.

Hunyadfalva község
Kép: cottbusbalPanoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei