Ibafa község címere

Ibafa címerpajzsa Kossuth-címer formázatú. A pajzs felül vágott, a vágás alatt világoszöld mezőben egy behajló kék sátor. A címerpajzs fölött az Anjou-korona látható, egy rostélyos páncélsisak két oldalt aranyozott lángnyelv díszítéssel.

  • A címer felső részén piros mezőben három évszám található: 1425-1865-1998. Az 1425-ös évben említik először a falut Ibafalva néven. 1865-ben épült a templom, 1998-ban adományozta a falunak a címert a pécsi Tamási család.
  • Bal oldalon a templom világoszöld mezőben, fölötte öt csillag helyezkedik el. Középen egy nagy csillag, félkörben négy kisebb csillag az egykor idetartozó községeket: Korpád, Gyűrűfű, Horváthertelend, Csebény jelenti. Alatta egy védett platánfa, melyet három stilizált emberalak áll körbe, egymás kezét fogják, ami azt jelenti, hogy három nemzetség - magyar, német és horvát - együtt él barátságban.
  • A címer jobb oldalán barna domb látható. A tetején egy tölgyfa áll, alatta egy szarvas és egy juh (a vidékre jellemző a vadászat és a juhtartás). Ezek alatt egy alagútból előbújó sárkány látszik, szájából láng tör elő, ami a pinceháti legendához fűződik.
  • A címer alja kék színű, amiben két pipa látható, az egyházi és az állami pipamúzeumot jelzi.
Ibafa község
Kép: rajnai_richárdPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei