Iharosberény község címere

Iharosberény címere álló, háromszögű, aranyszegélyű pajzs, zölddel és ezüsttel négyelt mezejében a pajzsderék magasságában széles vízszintes vörös pólya, benne lebegő, stilizált ezüst kastélyépülettel.

  • Az első, zöld mezőben lebegő, szárán összefogott három arany búzakalász.
  • A második, ezüstmezőben lebegő, leveles, zöld szőlőfürt.
  • A harmadik, ezüstmezőben lebegő, stilizált zöld gesztenyefalevél.
  • A negyedik, zöld mezőben lebegő, állított csoroszlya és ekevas, élükkel jobbra és balra fordítva.

A pajzsot két oldalról 1-1, szárán alul összefogott, arany bogyótermésű zöld babérág övezi. A pajzs felett lebegő, fecskefarok-végződésű, íves ezüstszalagon feketével nagybetűs IHAROSBERÉNY felirat. A településnév előtt és után 1-1 díszpont.

Iharosberény község
Kép: kebalazsPanoramio

A címerben központi helyet foglal el a volt Inkey-kastély, mely műemléki épület. A címer elemei a lakosság megélhetését és a gazdálkodást szimbolizálják: a búzakalász és az ekevas a mezőgazdasági termelést, a gesztenyefalevél a híres iharosberényi szelídgesztenyét, a szőlőfürt pedig a szőlő- és bortermelést.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei