Illocska község címere

Illocska címere zölddel hasított, vörössel és ezüsttel vágott csücskös talpú pajzs. Első zöld mezejében lebegő egytornyos aranytemplom, második vörös mezejében aranyborona, harmadik ezüstmezejében három kék pólya. A címerpajzs felett lebegő aranyszalagon fekete betűkkel ILLOCSKA felirat található.

Illocska község
Kép: Balázs NagyPanoramio
  • A pajzs első zöld mezejébe emelt stilizált templom a község 1891-ben szentelt műemlék jellegű római katolikus templomának sematikus ábrázolása, a vallás, a jövőbe vetett hit, a boldogulás, a fejlődés, a szeretet szimbóluma.
  • A második vörös mezőben lebegő aranyborona a mezőgazdaság, a szorgalmas emberi munka, a föld iránti tisztelet jelképe, valamint az 1813-ban vésett címeres pecsét továbbörökítése, tisztelegve ezzel hagyományaink, elődeink előtt.
  • A címerpajzs harmadik ezüstmezejének kék pólyái jelképezik a község déli oldalán folyó Karasica-patakot, amely meghatározó szerepet tölt be a mezőgazdaság vízellátásában.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei