Imrehegy község címere

Imrehegy címere álló, háromszögletű pajzs, színe kék. A pajzslábon ötágú, liliomos aranykorona lebeg. Ebből arany szőlőtőke nő ki (két arany szőlőlevél, két arany szőlőfürt).

Imrehegy község
Kép: "mogyorósijózsi" - Hungary - CENTRALINFOPanoramio

A címer jelképei Imrehegy múltját idézik. Imrehegy község Kiskunhalas és Kecel közötti tanyás területből alakult ki. Legkorábbi neve: Szentimrehegy; a Kalocsai Érsekség birtoka volt. Az itt lakók elsősorban szőlőműveléssel foglalkoztak. A település nevének „hegy„ kifejezése szőlőbirtokos hegyközség jelenlétére utal. Önálló településsé Imrehegy néven, 1952-ben vált. A címerben szereplő liliomos korona Szent Imre hercegre utal, akinek az ikonográfiában jelképe a liliom és a korona. Az arany szőlőtőke az itt lakók szőlőművelésére emlékeztetnek, mely a legfőbb kenyérkereseti forrásuk.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei