Inke község címere

Inke címere aranyszínű, háromszögű pajzs, kék sátorral. Az 1. és 2. aranymezőben egy-egy aranyközepű, vörös heraldikai rózsa. A kék sátorban egy jobbra néző, ötször tekeredett, aranykoronás ezüstkígyó, kitátott szájában arany országalmát tart, feje felett nyolcágú aranycsillag.

Inke község
Kép: Pimre61Panoramio

A kígyó és a rózsák egyaránt a néhai gróf Bethlen Istvánra, Magyarország két világháború közötti miniszterelnökére utalnak. A gróf Inkén bérelt birtokot, amelyet nagyon kedvelt, és ahol sokat tartózkodott. Az országalma keresztje a község katolikus, míg a nyolcágú aranycsillag a református lakosságát jelképezi. A hitélet erejére és fontosságára utal, hogy 1995-ben az inkei reformátusok új templomot emeltek, az 1920-ban felszentelt római katolikus templomot pedig teljesen felújították.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei