Babosdöbréte község címere

Babosdöbréte község címere zölddel és kékkel vágott csücskös talpú pajzs. Felső zöld mezejében, jobbra forduló, kivont szablyát tartó aranykar lebeg. A pajzs alsó kék mezejében, pajzstalpon zöld hármas halom, melyre hegyével balra forduló kivont ezüstkard és ezüstliliom van helyezve. A hármas halom felett arany hercegi korona lebeg.

Babosdöbréte község
Kép: Zabb CsabaPanoramio

A község egyik nemes családja volt a Skublics család. E család címeréből a levágott törökverő, szablyás kar a törekvés, a vitézség szimbóluma lett a mai címer egyik alkotóeleme. A másik meghatározó címerkép a templom védőszentjének, Szent Imre hercegnek attribútumai, a hercegi korona, a kard, és a szüzességre utaló liliom. A zöld hármas halom a három településrész: Döbréte, Rám és Kökényesmindszent egységének jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei