Irota község címere

Irota címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, melyben szembenéző ezüst Szent Miklós alak lebeg. Jobbjában nyitott aranykönyvet, baljában arany kettős keresztet tart. A pajzs felett kék-ezüst színű tekercsen heraldikailag jobbra lépő, aranysólyom helyezkedik el. A pajzsot két oldalról aranymakkokkal díszített, zöld színű cserfaágak tartják. A pajzs alatt aranyszalag lebeg "IROTA" felirattal.

Irota község
Kép: hollogyuriPanoramio

A pajzsban látható Szent Miklós alak a község régi fellelt pecsétnyomóján volt látható, ami az önkormányzatiságot jelképezi. Az oromdísz gyanánt használt sólyom Abaúj Vármegye címeréből átvett motívum, amely a történetiséget és a területi hovatartozást szimbolizálja. A cserfaágak a természeti környezet fontosságára és a kisebb tájegységekre, a Cserehátra utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei