Iszkaszentgyörgy község címere

Iszkaszentgyörgy címere álló helyzetű háromszögű pajzs. A pajzsmező vörössel és kékkel hasított. A pajzs alját egy aranyék harmadolja.

  • A jobb oldali vörös pajzsmezőben zöld halomból három arany búzakalász nő ki. A vörös pajzsmező felső részén stilizált ezüst ekevas és csoroszlya lebeg.
  • A bal oldali kék pajzsmezőben zöld halmon két lábon ágaskodó ezüstlovon, ezüstpáncélú lovag. A lovag bal oldalán kerek talpú vörös pajzs függ. A vörös pajzs közepén egy nyolccsücskű (máltai) kereszt lebeg. A lovag jobbjában zászlós lándzsát tart. A vörös zászlót ezüstkereszt négyeli.
  • Az alsó arany pajzsmezőben egy szőlőfürt lebeg, jobb és bal oldalán egy-egy szőlőlevéllel.
Iszkaszentgyörgy község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A címer a község régi pecsétjében szereplő elemek felhasználásával készült. Kifejezi a település egykori mezőgazdasági jellegét, utal a virágzó szőlőkultúrára, és őrzi a falu történetéhez tartozó Szent György-legenda jelképét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei