Bácsalmás város címere

Bácsalmás címere álló, háromszög talpú, zöld alapszínű pajzs. A pajzsfő jobb oldalán egy 16 sugarú arany napkorong helyezkedik el, a pajzsfő bal oldalán pedig egy ezüsttelő félhold. A pajzsderék és a pajzstalp magasságában egy balról jobbra kinyúló, ezüsttel páncélozott (fekete szegecsekkel), vágott jobb kar látható. A páncélozott kézfej három, balra hajló, aranyleveles érett arany búzakalászt tart.

Bácsalmás város
Kép: supergeomanPanoramio

A páncélos kar a település harcos múltját és határ menti fekvését, a három búzakalász a hagyományos mezőgazdasági kultúrát és az általa egyesülő három nemzetiséget hivatott kifejezni. A város felvirágzásának, fejlődésének szimbóluma az aranynap. Az ezüst félhold jelzi, hogy a település a török dúlások során néptelenedett el először, és történelme ettől az időszaktól kísérhető részletesebben nyomon.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei