Jágónak község címere

Jágónak község címere álló háromszögű pajzs, zöld mezejében ívesen behajló kék sátor. A kék mezőben növekvő helyzetben Szent István király szembefordult alakja ezüsttel, vállára terített, mellén boglárral összefogott palástban. Arany Szent Koronával ékített fejét arany dicsfény övezi. Jobbjában aranyjogart, baljában arany országalmát tart. A jobb felső zöld mezőben lebegő helyzetű, bal haránt irányuló szekerce. A bal felső zöld mezőben lebegő helyzetű, jobb haránt irányuló arany búzakalász.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon alul keresztbe tett és hét-hét makkterméssel ékített zöld tölgyfaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével felirat: JÁGÓNAK. A településnév előtt és után egy-egy díszpont található.

Jágónak község
Kép: BodkaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei