Jákó község címere

Jákó község címerének alakja vörössel és fehérrel hasított álló háromszögpajzs, jobb, vörös mezejében fehér, a bal fehér mezejében vörös ruhás egymásba kulcsolódó két kéz három sárga búzakalászt tart.

Jákó község

A címerben látható összekulcsolódó kéz a község által a XIX. század végén és a XX. század elején használt pecséten szereplő motívum, és abból lett átemelve. Ez a kép szimbolikus tartalmú, a település lakóinak összefogását, szoros kapcsolatát jeleníti meg. A három arany búzakalász az említett pecséten nem szerepel (megtalálható viszont a XVIII. század második felében használt községi pecséten), ezek a tervezés során kerültek rá a címerre, és a falu mezőgazdasági jellegére utalnak, illetve a földművelést mint a lakosság fő megélhetési forrását szimbolizálják. A címerben a vörös és a fehér színek váltakozó használata a település középkori eredetére kíván utalni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei