Bácsszentgyörgy község címere

Bácsszentgyörgy címere álló, háromszögletű címerpajzs. Vörös pajzsfőjében két átlósan keresztezett aranypallosra helyezett aranykönyv (evangélium) lebeg. A címerpajzs további kék mezejében heraldikailag jobbra fordulva fehér lovon vágtató, aranypáncélba öltözött vörös köpenyes Szent György a lándzsájával aranysárkányt döf le.

Bácsszentgyörgy község
Kép: JecsóferiPanoramio

Bácsszentgyörgy címere emléket állít Bács-Bodrog vármegye védőszentjének és címerszimbólumának Szent Pál apostolnak, amikor az egyházi ikonográfiában elfogadott attribútumait: a kardokat és az evangéliumot szerepelteti címerében. A sárkányölő Szent György, mint a település ősi névadója válik a címerkép meghatározó elemévé, emlékeztetve a szemlélőt településünk ősi, középkori múltjára, amikor is Szent György a lovagok és fegyveres vitézek legkedveltebb védőszentje volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei