Jásztelek község címere

Jásztelek község címere álló, ezüstszínű pajzs. A pajzsot foszlány díszítés veszi körül, kör alakká formálva azt. Tetején aranykorona, öt rózsával, a rózsák között és alatt négy ékkő-imitációval (jelezve: a jászok a királyi udvar alá tartoznak).

A pajzson belül – kettős zöld dombon – álló csizmás alak barna nadrágban, kék színű kabátban; haja hosszú, varkocsba kötve. Jobbra fordul, szájához kürtöt tart a bal kezével: a jobb kezében (pallossal) lángcsóvát suhint a föld felé (parancsolóan). Az ezüstmezőben jól kivehetők az angyal vállból induló, tollszerűen pikkelyezett hátat beborító szárnyai. Színe fehér. Szintén kivehetőek az ezüstmezőből az angyal jobb oldalán három, a bal oldalon kettő aranyszínű és hatágú csillag – egymás fölött, illetve alatt.

Jásztelek község
Kép: >gu®iga56<Panoramio

Jásztelek község évszázadokon át viselt neve Jász-Mihály-Telek volt, így Mihály arkangyal mint a település védője jelenik meg a címeren.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei