Jéke község címere

Jéke község címere álló, csücskös talpú pajzs. Kék mezejében lebegő helyzetű, vörössel és kékkel ékített arany heraldikai koronán könyökben hajlított páncélos ezüstkar nyugszik, aranymarkolatú és -védvasú, ezüstpengéjű szablyát tartva. A könyökhajlatban lebegő helyzetű aranyalma.

A sisak féljobbra fordított, arannyal ékített és vörössel bélelt pántos ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített arany heraldikai koronával. A sisakdísz a sisakkoronán nyugvó aranyfészkében ülő és saját vérével három kicsinyét tápláló ezüstpelikán. A takarók vörös-ezüst és kék-arany. A felirat a címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével nagybetűs JÉKE felirat.

Jéke község
Kép: Cseke LászlóPanoramio

Az interneten elterjedt ábárzolással ellentétben a Jéke község címerének használatát szabályozó 15/2012 számú rendeletben foglaltaknak megfelelően, a lebegő helyzetű alma aranyszínű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei