Jenő község címere

Jenő község címerén középkék alapszínű pajzsformában arany szőlőtőke látható, két oldalról természetes színű szarvasaganccsal övezve. A szőlőtőke körül seregélyek találhatók. A szőlőtőke a község legjelentősebb gazdasági ágára, a szőlőtermelésre utal, a szarvasagancs pedig a vadgazdálkodásra.

A pajzsformát mindkét oldalon aranyszínű levél formájú külső dísz övezi, mely a jobb oldalon felül piros, a bal oldalon felül kék levéldísszel egészül ki. A pajzsforma felett sisak és korona látható a klasszikus heraldika szabályai szerint.

Jenő község
Kép: Térmeg CsabaPanoramio

Jenő község címerének egy régi, 1861-ben készült pecsét ábrázolása, valamint a községnek a régi pecsét által is igazolt kuriális jellege adtak támpontot.

  • Szarvasagancs: erdei gazdálkodásra, vadászatra és erdőgazdálkodásra utal, amelyet itt folytattak a községet körülölelő, napjainkra már egyre jobban ritkuló erdőkben.
  • Sisakdísz vagy takarók: a sisakdíszt a sisakhoz erősítő csavarok elrejtésére használták, amelyeket különböző színű szövetdarabokból fontak. Ez a díszítés az idők folyamán levélszerű kiképzésűvé vált.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei