Jobbágyi község címere

Jobbágyi címere vörös pajzs, benne ezüstszínű ekevason ágaskodó ezüstszarvas, a pajzson vízszintes Jobbágyi felirattal. A pajzs alatt kékkel 1326 évszám látható.

Jobbágyi község
Kép: CzajanPanoramio

Jobbágyi község címerében az ekevason ágaskodó szarvas motívuma nem más, mint a közösség 1800-as évek elején használt hitelesítő pecsétjének egyik változata. Jobbágyi község az 1903-ban elkészült pecsétjén is megtartotta régi jelképeit.

Az ekevas a parasztság gondolatvilágában központi helyet elfoglaló földdel való összeköttetést, a földművelő népet jelenti, gyakori motívuma más falusi pecséteknek, címereknek is a földművelő szerszám.

Az ágaskodó szarvas jobbágyi címere esetében a közeli erdőt és a tájat szimbolizálja. Az 1903 és 1945 között használt pecsét és a címertan alapján a pajzs felülete vörös, a szarvas és az ekevas ezüstszínű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei