Jósvafő község címere

Jósvafő címere álló, csücskös talpú, vörössel és kékkel hasított, (heraldikailag) jobb oldalon a pajzsfőben négyes, "cseppkő-vonallal" ezüsttel vágott pajzs, amelynek vörös mezejében arany tornai vértő-csokor, bal oldali kék mezejében pedig jobbjával aranyvirágot, baljával arany búzakalászt tartó, természetes férfialak látható. A pajzson vörös-kék tekercs, amelyen Torna vármegye aranycsőrű, -lábú és -koronájú, vörös nyelvű, jobbra néző ezüstsólyma áll. A pajzs alatt szalag lebeg JÓSVAFŐ felirattal.

Jósvafő község
Kép: Mojzer LászlóPanoramio

A szalagra a település nevével azért van szükség, hogy addig is, amíg a címer képileg nem rögzül, segítse a település és a címer azonosítását. Mindent összevetve ez a címerváltozat azt mondja el a szemlélőnek, hogy Jósvafő, a történeti Torna vármegye faluja, vállalja a paraszti munkát folytató, de a szépet is meglátó ősöket, és olyan természeti értékekkel rendelkezik, amelyeken a jövője is alapulhat.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei