Kács község címere

Kács község címere álló, csücskös talpú pajzs, felül derékszöggel bezárva. A pajzs kék és alul zöld mezejében, alsó bal részében háromágú aranyszínű búzakalász, az alsó jobb részén egy arany szőlőtőke helyezkedik el. A pajzs felső mezejében középen a vadászatot jelképező aranyszínű szarvas fej agancsai között aranykereszttel. A címerpajzs felett vörös és kékkel ékített arany háromágú leveles, nyitott korona, jobb és bal oldalán porvédő foszlányokkal.

Kács község
Kép: Tóthné MagdiPanoramio

Kács község címerében a kalász és a szőlő, a község régi pecsétjének motívuma, mindkettő a termelési ágakra utal. A szarvas (trófea) agancsai között látható kereszt régi magyar hagyomány: azokat az állatokat látták el ezzel, amelyek a pogány korban totemállatok voltak, de a keresztény korszakban is szimbólumok maradtak, a kereszt ilyen módon való alkalmazása nagyon illik a heraldika (címertan) régi hagyományaihoz.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei