Kadarkút város címere

Kadarkút város címere ágas ezüstszarufával három mezőre osztott csücskös talpú pajzs, első, vörös mezejében jobbra fordult, ágaskodó aranyoroszlán, felemelt jobbjában ezüst kettős keresztet, baljában hatágú aranycsillagot tart. A második és a harmadik zöld mezőben egy-egy kifelé hajló, két-két levéllel megrakott arany búzakalász.

Kadarkút város
Kép: pallóspéterPanoramio

A pajzs osztóvonalát képező ágas szarufa Kadarkút közlekedési jellemzőjét, a hármas útkereszteződést tükrözi. Az aranyoroszlán a község szimbólumává vált első világháborús emlékmű oroszlánját idézi, a mellső lábaiban tartott két vallási jelkép a lakosság felekezeti hovatartozását (katolikus-református), a két arany búzakalász pedig a település lakóinak fő foglalkozási ágát, a mezőgazdálkodást jeleníti meg a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei