Kajászó község címere

Kajászó község címere álló helyzetű, háromszögletű pajzs. A címerpajzsot jobb haránt irányban egy ezüstpólya osztja ketté. A pólya felett kék, alatta zöld pajzsmező.

A kék pajzsmezőben egy lebegő, ősz hajú és ősz szakállú Szent Péter áll, feje felett aranyglóriával. Jobbjában aranykulcsot tart, és bal kezében egy aranymérleget. Szent Péter ezüstruhát visel, jobb válláról átlósan egy redőzött vörös köpeny húzódik a derekáig.

A zöld pajzsmező közepén egy lebegő honfoglalás kori magyar öltözetet viselő, vitéz látható. Ruházata vörös galléros, és alul vörös szegélyes, térden alul érő ezüstköpeny. A kék nadrág a barna csizma szárába van betűrve. A vitéz derekán, a jobb oldalon: aranycsatos barna övről, két keskenyebb barna szíjon, egy barna tarsoly lóg le. A vitéz fején veres hajtókájú, arany végű süveget visel; valamint két varkocsba fogott fekete haját egy-egy aranykorong díszíti. A vitéz könyökben hajlított jobbjában három, aranyhegyével fölfelé álló fekete nyílvesszőt tart. Másik kezével bal vállára vetett aranymarkolatú fekete íját fogja. A címerpajzsot kívülről búzakoszorú díszíti.

Kajászó község
Kép: G CsabaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei