Kakasd község címere

Kakasd község címere egyenesen álló, csücskös talpú pajzs, bal haránt irányú osztással. A pajzs alapszíne kék.

  • A bal haránt irányú osztás jobb oldali részében, a pajzsfő elején jobbra néző, két lábon álló aranyoroszlán látható. A bal mancsában szőlővesszőt tart, melynek végén egy arany szőlőfürt látható. Az oroszlán lába alatt, a pajzstalp felső vonalában vízszintes irányú, ezüstszínű, három hullámból álló keskeny sáv van.
  • A bal haránt irányú osztás piros színű.
  • A pajzsderék és a pajzstalp bal oldalán zöld domború íven jobbra néző, aranyszínű kakas áll. Csőrében arany szőlővessző látható, a végén arany szőlőfürttel.

A címerpajzs felett jobbra néző, álló csőrsisak. Tetején egyszerű, gombos, ötágú sisakkorona. A sisak kék, a sisakkorona aranyszínű. A bevágott szélű, levélszerű sisaktakaró kék, illetve piros, az ívelő, átfonódó sisaktakaró rész zöld. A címer alatt lévő szalag arany, rajta fekete betűkkel a község neve: KAKASD. Az egyenesen álló, csücskös talpú pajzsot körbeveszi a KOKAS vitéz, köznemesi család lovagi toll díszeivel övezett csőrsisak.

Kakasd község
Kép: antal juliannaPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei