Kakucs község címere

Kakucs község címere kék színű, finoman ívelt, csücskös talpú pajzs. A pajzs középső, függőleges tengelyében, a pajzstalp közepén lévő zöld füves dombon háromágú, zöld lombú tölgyfa áll. A fa természetes színű törzsének két oldalán egymással szimmetrikusan elhelyezett, kifelé forduló, könyökben hajlított kar látható. A bal felőli ezüstszínű, páncélos kar szablyát, a jobbról lévő vörös ingujjas kar pedig három aranyszínű kalászos búzát tart. A tölgyfa lombkoronája felett, jobbról, a fa csúcsa felé szálló aranyszínű méhecske, balról pedig, ezzel szimmetrikusan, egy ezüst félhold helyezkedik el.

Kakucs község
Kép: geicz istvanPanoramio

A címer kék pajzsának középső részét egy zöld halmon álló tölgyfa foglalja el, ami a falu első pecsétjéről való, így az önálló önkormányzatiságot szimbolizálja. A fa egyik ága a falu idők homályába vesző középkorára, a másik a Grassalkovichok által útjára indított úrbéres-, végül a harmadik a Liebner uradalom kialakulásától máig vezető polgári korszakra utal. Törzsét két oldalt egy-egy kar óvja. A balról látható kivont kardot tartó páncélos kar és fölötte a félhold a Grassalkovichokra, a jobbról lévő, három arany búzakalászt tartó vörös ingujjas kar a Liebner családra utal, mint a fent látható arany méhecske is, mely egyúttal az itt élők szorgalmát is megjeleníti, melyből a falu megszületett.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei