Kánya község címere

Kánya címere vágással két részre osztott álló háromszögű pajzs.

  • Felső kék mezejében lebegő helyzetű arany latin kereszt látható, melyet két oldalról egy-egy kifelé hajló arany tölgyfalevél kísér.
  • Az alsó zöld mezőben lebegő helyzetű, ezüst, bronzkori, kocsi alakú urna szerepel.

A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon fekete nagybetűs Kánya felirat olvasható.

Kánya község
Kép: zsuzs@Panoramio

A címerben látható arany latin kereszt a Kánya község lakóinak katolikus vallásosságát szimbolizálja. Kányát szép természeti környezet veszi körül. A bükkös-tölgyes-gyertyános erdőkben gazdag a vadállomány. A lakosság fő megélhetését a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás jelenti. Mindezekre a tölgyfalevél és az alsó mező zöld színe utal. A Kánya területén talált és ma a Szekszárdi Múzeumban őrzött bronzkori kocsi alakú urna ábrázolása a címerben a történeti múltra utal, illetve az élet és a halál kapcsolatát jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei