Kápolnásnyék község címere

Kápolnásnyék címere tárcsa alakú pajzs, óarany kerettel díszítve. A pajzs felett a település alapításának évszáma. A pajzs alatt szintén óarany díszszalagban Kápolnásnyék felirattal. Az óarany keretbe foglalt pajzs középen szintén óarany mezővel két részre osztott, felül kék mezőben, ezüstszínű középkori oldalkápolna kereszttel, alul zöld mezőben óarany színű lúdtoll, fekvő helyzetben.

Kápolnásnyék község
Kép: Gyula LintzPanoramio

A címerben beszélő jelképek utalnak a község történetére, az 1193 évszám az első oklevélben történő írásos említésre, a kápolna utal arra, hogy a község nevében szerepel a kápolna (amelyben a legendák szerint Szent Gellért utolsó miséjét mondta), és a lúdtoll utal a község nagy szülöttére, Vörösmarty Mihályra.

Az interneten elterjedt címerábrázolással ellentétben Kápolnásnyék címerén a pajzs felső része kék, az alsó pedig zöld színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei