Kapoly község címere

Kapoly község címere álló, kerek talpú pajzs. Kék mezejében zöld hármas halom középsőjén aranykorona nyugszik, fölötte lebegő helyzetű heraldikai liliom. A két szélső halomból egy-egy szőlőfürttel megrakott, karózatlan, ívesen hajló leveles arany szőlőinda nő ki, melyek kaput alkotva felül összeérnek.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy alul keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott zöld tölgyfaág keretezi, alatta lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves ezüstszalagon fekete nagybetűs felirat olvasható: KAPOLY.

Kapoly község
Kép: KapolyPanoramio

A középkorban két Kapoly létezett egymás mellett, és mindkettő többször cserélt gazdát a XV-XVI. századi története során. Ezt kívánja jelképezni a szőlőtő megkettőzése. Azzal, hogy a szőlőindák egy kaput alkotnak, a település feltételezett néveredetére, a kapu főnévből való származtatásra utalnak. A címer alkotóinak szándéka szerint a szőlőtő itt vallási szimbólum is, illetve a szőlőtermelést is jelzi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei