Kaposkeresztúr község címere

Kaposkeresztúr címere hullámvonallal kettévágott álló háromszögű vörös pajzs zöld pajzstalppal. A vörös mezőben lóherevégű aranykereszt, szárai között egy-egy hegyes végű arany fénysugárral. A zöld pajzstalpban a vágási vonallal párhuzamosan haladó ezüstpólya szerepel.

Kaposkeresztúr község
Kép: Bőzsöny Csimbi AndrásPanoramio

Kaposkeresztúr címere az ún. "beszélő címerek" közé tartozik, ugyanis Kaposkeresztúr nevét igyekszik megjeleníteni szimbolikus formában. A zöld pajzstalpban futó hullámos ezüstpólya a Kapos-folyót jelöli, míg a fénylő kereszt a "Keresztúr" utótagot kívánja idézni, ugyanakkor utal arra, hogy a falut először 1328-ban említették oklevelek, Szent-Kereszt néven, amely akkor a pannonhalmi apátság birtoka volt. A pajzstalp zöld színe a településre a történelme során mindvégig jellemző mezőgazdasági termelése és gazdálkodásra is utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei